- Kettlebell kurzus

Kettlebell kurzus

Csúcsforma Személyi Edző Stúdió, 6725 Szeged, Boldogasszony sgt. 22.
Kérdezz/Jelentkezz be edzésre vagy masszázsra
Kettlebell kurzus
Kettlebell kurzus
Februártól 3 hónapos KEZDŐ KETTLEBELL kurzus indul a Csúcsforma Személyi Edző Stúdióban!
 
Ismerd meg az orosz kettlebell és a StrongFirst hatékonyságát!
„Bármivé válhatsz. Lehetsz harcos. Lehetsz élsportoló. Egy tökös férfi vagy nő, aki kész szembenézni az élet kihívásaival. De legelőször erőssé válnod.” - Pavel Tsatsouline.
Mi az a „kettlebell”?
A kettlebell egy hagyományos orosz öntöttvas súly, amely megjelenésében hasonlít egy füles ágyúgolyóhoz. A kettlebell annyira népszerű volt a cári Oroszországban, hogy minden erőművészt vagy súlyemelőt girjeviknek neveztek, azaz „kettlebellesnek”. „Nincs még egy olyan sportág, amely olyan jól fejlesztené az izomerőt és a testet, mint a kettlebell-sport” – írta Ludvig Csaplinszkij a Hercules c. orosz folyóirat egy 1913-as számában.
Miért hasznos kettlebellel edzeni?
Azért, mert rendkívüli módon fejleszti az általános fizikai kondíciót. Számos sportszert helyettesít (pl.: súlyzó, kézi súlyzó, kardió gépek, medicinlabda, marokerősítő eszközök, húzódzkodáshoz és tolódzkodáshoz használt övek, vastag rúd, húzódzkodó. A kettlebell tömör, olcsó, bárhol használható és lényegében elpusztíthatatlan.
Mi az a „StrongFirst”?
Az SF a StrongFirst rövidítése, az SFG jelentése pedig StrongFirst Girya. A rendszer kifejlesztője és vezető Instruktora Pavel Tsatsouline, aki korábban az orosz speciális rendőri és katonai egységek erőnléti edzője, valamint kiképzője volt. Az amerikai rendfenntartási és katonai elit azonnal felismerte a rendszerben rejlő nagyszerűséget: primitíven egyszerű és halálosan hatékony, akár egy AK-47. Legyen a testét edzeni akaró átlagember, elit sportoló vagy különleges egységnél szolgáló katona, egy biztos, hogy a StrongFirst Girya rendszer a lehető legjobb alapot nyújtja a használójának.
Miért?
A közel 500 gyakorlat elegendő muníciót ad arra, hogy a felkészítést végző edző bármely sportág esetén a lehető legjobb gyakorlatot vesse be. Az SFG vallja, hogy az erő, erő-állóképesség, gyorsaság, robbanékonyság egy képesség, mely egész életünk során fejleszthető, tökéletesíthető. A tökéletesítéshez vezető legjobb módszer pedig maga a gyakorlás, melynek legfontosabb eleme elsősorban a minőségi mozgás, és amelynek intenzitása másodlagos csak. Természetesnek vesszük, hogy a minőségi mozgásra épített edzéseink elképesztően növelik az erőt és erő-állóképességet és az optimális testalkat eléréséhez vezetnek.
Ki edz kettlebellel az Magyarországon az STRONGFIRST módszerek alapján?
Napról napra többen. Fegyveres testületek, mint például a 34 Bercsényi Különleges Hadműveleti Zászlóalj kommandósai, a Honvéd és a KSI judósai. A Kick box válogatott, SFG Zrinyi Miklós felügyelete alatt. Ketrecharcosok, BJJ versenyzők, bokszolók, speciális rendőri egységek tagjai, és természetesen átlagemberek, akik pár hónap alatt egy élsportoló erejét és erő- állóképességét szerzik meg. Az SFG nem egyszerűen kettlebellel való edzés. Az SFG egy összetartó közösség, ahol pontosan tudjuk, minden apró eredmény gyakorlást, munkát, kitartást és precíz kivitelezést igényel.
Pozojevich Máté
Személyi edző, Erőnléti edző, SF instruktor