- Funkcionális köredzés

Funkcionàlis tréning alkalmazása a teràpiában és a sportrehabilitàcióban egyedülállóan személyi edzés keretein belül a Csúcsforma Személyi Edző Stúdióban.

Csúcsforma Személyi Edző Stúdió, 6725 Szeged, Boldogasszony sgt. 22.
Kérdezz/Jelentkezz be edzésre vagy masszázsra
Funkcionális köredzés
Funkcionális köredzés

Funkcionàlis tréning alkalmazása a teràpiában és a sportrehabilitàcióban egyedülállóan személyi edzés keretein belül a Csúcsforma Személyi Edző Stúdióban.

A funkcionàlis tréning soràn az izmokat nem izolàltan, hanem mozgás làncokban/kinematikus làncokban mozgatjuk. A testet egy egységként kezeljük, alapvető mozgásokat tanítunk, tartást korrigàlunk, képességeket fejlesztünk. A funkcionális tréning lényege, hogy a mindennapi életből vett mozdulatokat használ, pl. guggolás, kitörés, emelés és kapcsol össze aktív erőfejlesztés közben. A cél minél több izomcsoportot megmozgatni minden egyes gyakorlat során. A funkcionális edzés egyik legjobb eszköze a TRX Suspension trainer és a TRX RIP TRAINER. Ezek olyan hordozható funkcionális tréning eszközök, mellyel erőt,állóképességet, gyorsaságot, egyensúlyt, hajlékonyságot és az ún. core izmok stabilitását tudod fejleszteni. Akár kezdő, akár élsportoló vagy a gyakorlatokat saját fittségi szintednek megfelelően tudod végezni. Az eszközt az amerikai haditengerészet elit csapata fejlesztette ki, hogy tengeralattjárókon, hajókon edzenek vele.

Az àllapotfelmérés során különböző funkcionàlis tesztekkel kiszűrjük az esetleges testtartás hibàkat, a fennàlló izomegyensúlytalansàgot, a berögzült negatív mozgásmintákat, felmérjük a sérülések mértékét majd a legmodernebb funkcionàlis eszközökkel és kutatási eredmények figyelembe vételével a vendég, sportoló céljainak megfelelően kezdjük el fejleszteni, korrigálni azokat.