- Cross Training

Gyorsaság, erő, állóképesség. Ez a három összetevője a crosstraining edzésnek. Ha szeretnél nem csak erős, de gyorsabb is lenni, kitartóbbá válni, a crosstrainingen várok Rád!

Csúcsforma Személyi Edző Stúdió, 6725 Szeged, Boldogasszony sgt. 22.
Kérdezz/Jelentkezz be edzésre vagy masszázsra
Cross Training
Cross Training

Gyorsaság, erő, állóképesség. Ez a három összetevője a crosstraining edzésnek. Ha szeretnél nem csak erős, de gyorsabb is lenni, kitartóbbá válni, a crosstrainingen várunk Rád!

Minden embernek más az erőssége, genetikája, és a sportmúltja. Egy nagydarab, masszív embernek jobban fekszenek az erőfeladatok, mint annak, aki atléta külsővel rendelkezik, rendszeresen fut, kerékpározik, neki a kardiovaszkuláris állóképessége a kiemelkedő. A Cross Training egy dolgot hirdet: „Légy jó mindenben”. Mind a 10 fizikai képesség számít: erő, állóképesség, flexibilitás, agilitás, kitartás, teljesítmény, gyorsaság, koordináció, egyensúlyérzék, pontosság.
 

1. Állíts fel reális célokat az elején

A legjobb, ha sok apró célunk van az elején és jó, ha ezeket vezetjük is magunknak. A fizikális és mentális állóképességünk megerősítése az elején a legfőbb feladatunk. A kis célok elérése több sikerélményt ad, ezáltal a kudarc sem fog hátráltatni és könnyebb olyan célt elérni, mint például 100 fekvőtámasz egyhuzamban vagy 80 kilós felvétel és lökés.
 

2. Ne hagyj ki egy WOD-ot, mert egy mozgás nem fekszik neked

A Cross Training sok sportág mozgásait és módszereit tartalmazza. Olimpiai súlyemelés, gimnasztika, atlétika, erőemelés, szóval minden van itt. Mindent jól csinálni nagyon nehéz, sok év kemény munkája, mire mindent tökéletesen elsajátít az ember. A profi versenyzőknél is vannak olyan gyakorlatok, amikben nem annyira jók, legyen az úszás, feltornáckodás rúdon (Bar Muscle Up), kézállásból nyomás (HSPU). Az, hogy kihagyod azokat a WOD-okat, amikben ezek a gyakorlatok vannak, nem fog rajtad segíteni, csak tovább húzod az időt. Ehelyett győzd le a frusztrációd az új mozgással, technikával kapcsolatban és kezdd el gyakorolni, legyen egy cél az adott ismeretlen gyakorlat elsajátítása.
 

3. Légy büszke a bátorságodra, hogy elkezdted az adott programot/csoportot

Nem könnyű kimozdulni a komfort zónánkból, elkezdeni bármit, amit eddig nem tettünk és ez hatványozottan igaz a Cross Trainingre is. Ha már erőt vettél magadon, lementél és végignyomtad életed első WOD-ját, eredménytől függetlenül légy büszke magadra! Hatalmas erő kellett ahhoz, hogy a már említett komfort zónádból ennyire kilépj. Te sikeresen megtetted ezt a lépést!
 

4. Ne hagyd, hogy a táblán lévő eredmények ledöntsenek

A Cross Training azért annyira hatékony, mert itt minden egyes edzés egy apró verseny is. A résztvevők az edzésen egyszerre kezdik az adott feladatot/WOD-ot, az idő pörög és a végén mindenkinek az eredménye felkerül a táblára, ahol látható, ki, hol helyezkedik el. A kezdők hajlamosak ezt magukra venni, de gondoljon mindenki arra, hogy mindenki elkezdte valahol.Ezek az eredmények azért is fontosak, mert 3-6-12 hónap múlva újra neki lehet menni és akkor látható a fejlődés, ami viszont már pozitív érzéssel tölti el az embert.
 

5. Tarts ki legalább 4 hónapig

A Cross Training sem csodamódszer, nem éred el a kívánt célt pár nap alatt. Mivel komplex sportról van szó, a technikai tudás elsajátításához idő kell, az erőszint növekedéshez és az anyagcsere változásához szintén. De 4 hónap alatt már nagyon szép eredményeket lehet elérni. Volt, lány, aki 4 hónap alatt az invertált evezéstől eljutott 8 húzódzkodásig a saját testsúlyával. Ismerek olyat, aki több, mint 10 kilót le tudott adni ennyi idő alatt, az élete, életmódja pozitív irányba változott, volt olyan edzőtársam, aki azért dobta el a cigarettát, mert a WOD-okat emiatt nem tudta az elvárásai szerint teljesíteni. Ilyen és ehhez hasonló történeteket nagyon sokat hallani az országban és a világban.