- Kismama torna

Kismamaként már az anyaméhben dönthetünk gyermekünk későbbi fizikai és lelki-mentális egészségéről, befolyásolhatjuk gyermekünk fejlődését, meghatározhatjuk sorsát.

Csúcsforma Személyi Edző Stúdió, 6725 Szeged, Boldogasszony sgt. 22.
Kérdezz/Jelentkezz be edzésre!
Kismama torna
Kismama torna

Kismamaként már az anyaméhben dönthetünk gyermekünk későbbi fizikai és lelki-mentális egészségéről, befolyásolhatjuk gyermekünk fejlődését, meghatározhatjuk sorsát. A terhestorna nem csak az anyai szervezet számára, hanem a magzat fejlődése érdekében is rendkívül fontos, hiszen a testmozgás javítja a vérkeringést, az oxigénellátást.

A kismamatornával jelentősen csökkenthetjük a várandósság okozta kellemetlen panaszokat, mint a hát-, és derékfájdalom, megőrizhetjük helyes testtartásunkat és segít az egyensúly-és koordináció javításában is. A torna során odafigyelünk a terhelésnek kitett ízületek és izmok (hát-, mell-, gát-, hasizom) erejének megőrzésére és a gátizmok kondicionálása céljából intim tornát is beiktatunk a gyakorlatsorba.

Mindemellett hangsúlyt fektetünk a vajúdás illetve a szülés alatti helyes légzéstechnikák, lazítási technikák és relaxáció elsajátítására. A várandósság alatt gyakran előforduló kéz- és lábdagadásra is figyelmet fordítunk, melynek megoldására keringésjavító, ún. vénás tornát tanulunk.

A tornának ezen kívül nagy szerepe van a testi-lelki egyensúly és a belső harmónia megőrzésében is.