- Flossing kezelés

Flossing kezelés

Csúcsforma Személyi Edző Stúdió, 6725 Szeged, Boldogasszony sgt. 22.
Kérdezz/Jelentkezz be edzésre!
Flossing kezelés
Flossing kezelés
A flossing egy széles körben alkalmazott kompressziós és mobilizációs kezelés, amely javítja az ízület mozgásterjedelmét, csökkenti a fájdalmat és az ödémát, és hatásos akut sportsérülések kezelésében is. A floss latex anyagból készült, különböző szélességű és erősségű szalag. Ezt tekerjük körbe a problémának megfelelő húzással a kezelni kívánt területre.
Kezelhető problémák pl.: bokarándulás, ízületi mozgásbeszűkülés, teniszkönyök, golfkönyök, befagyott váll szindróma, akut posttraumás ödémák, achilles ín problémák…
Hatásmechanizmusa
 
• Fájdalomcsillapítás: a bőrrel érintkezve a szalag stimulálja a bőr alatt elhelyezkedő mechanoreceptorokat, melyek gátolják a fájdalom ingerületének továbbvezetését.
 
• Szivacseffektus: a floss szalag felhelyezésekor kompressziót hozunk létre, ami a szövetek között lévő folyadékot a nyirokerekbe vezeti. Javul a vénás elvezetés, a gyulladásos faktorok elszállítódnak. A szalag levételekor tiszta, jól folyó folyadék áramlik vissza a szövetek közé.
 
• Blokkoldás: a fascia hálózatban, az izmokban, kötőszövetben létrejött letapadásokat a kompressziós és a megfelelő irányú húzás, mobilizáció hatására oldjuk fel.
 
A kezelés előtt megvizsgáljuk az adott testrészt, mozgásszervi teszteket végzünk el, majd megfelelő tájékoztatás után felhelyezzük a problémának megfelelően kiválasztott szalagot. A szalagot maximum 3 percig hagyjuk fent, eközben különböző mobilizációs gyakorlatokat végzünk. A szalag levételét követően megint elvégezzük a feladatokat. Összesen 3-szor ismételjük meg a kezelést egy alkalommal.