- Gyik

Gyik

Csúcsforma Személyi Edző Stúdió, 6725 Szeged, Boldogasszony sgt. 22.
Kérdezz/Jelentkezz be edzésre!
gyakran ismételt kérdések
Milyen szolgáltatásokkal vár a Csúcsforma Személyi edző stúdió?

Fő szolgáltatásunk aszemélyi edzés, ezen belül is trénereink afunkcionális edzéstalkalmazzák vendégeinknél. Hogy mi is az a funkcionális tréning: lényege, hogy a mindennapi életből vett mozdulatokat használ, pl. kitörés, guggolás, emelés és kapcsol össze aktív erőfejlesztés közben. A cél minél több izomcsoportot megmozgatni minden egyes gyakorlat során.

Következő népszerű szolgáltatásunk aCsúcsforma Start Modul, mely azon vendégeink veszik igénybe akik önállóan szeretnének dolgozni. Itt 4 alkalommal találkozik a vendég a személyi edzővel, aki állapotfelmérést készít, megtervezi és betanítja edzéstervét, megtanítja a nyújtó gyakorlatokat, továbbá táplálkozási és életvezetési tanácsokat is ad.

Kiegészítő szolgáltatásunk egy kétszemélyesinfraszauna, mely nagyban segítheti a kitűzött célok elérését. Szaunánkban fényterápia is található, relaxációs zene szól, mely nagyon hatásos stressz oldónak bizonyul, továbbá a fél óra alatt kb. annyi kalóriát éget, mint maga az edzés. A narancsbőr elleni küzdelemben nyújt segítséget és hatékony méregtelenítő folyamatok következnek be az infraszaunában.

Mi a különbség a személyi edző stúdió és egy hagyományos edzőterem között?

A személyi edző stúdió voltaképpen egy edzőterem kicsinyített mása, ahol egyidejűleg 8 fő sportolhat, ezzel megőrizzük családias és barátságos környezetet. Az öltözők és fürdők összterülete a fenti létszámhoz igazodik. A nap 14 órájában telefonos és személyes időpont egyeztetés alapján fogadjuk az edzeni vágyókat.

Vendégeink nagyobb része edz személyi edzővel, bár lehetőség van önálló tréningre is. Edzőink biztosítják a folyamatos fejlődést, a változatos edzést táplálkozási tanácsokat adnak és motiválják klienseinket.

Van-e szükség megelőző vizsgálatokra, állapotfelmérésre? Miből áll egy állapotfelmérés?

Sok vendégnek van valamilyen betegsége legyen az magas vérnyomás, gerincferdülés, cukorbetegség vagy csak egy lúdtalp vagy egy régi sérülés. Ilyenkor mindenképpen ajánljuk az orvosi kivizsgálást és javaslatot, ezt követően végezzük el a klienssel a részletes állapotfelmérést, ahol megismerjük az egyén egészségi állapotát, adottságait, kondícióját és céljait.

Az állapotfelmérés során különféle nyugalmi vizsgálatokkal ( testzsírszázalék-, vérnyomás-, körméretek mérése) kezdjük, majd felmérjük a vendég állóképességét, erőszintjét, hajlékonyságát, egyensúlyozó képességét. Továbbá megismerjük táplálkozási szokásait.

A kapott eredményeket egy személyi edzőszoftverrel elemezzük ki és vendégeink állapotáról adunk egy több oldalas nyomtatott dokumentumot, mely tartalmazza a vizsgált adottságok és képességek kiértékelését.

Mire kell figyelnem, hogy hatékony eredményt érhessek el? A személyi edző tényleg tudja, mit hozhatok ki magamból?

Azt szoktam mondani vendégeimnek, hogy a terhelést az edzéseken a tréner alakítja ki, erre külön nem kell, hogy figyeljen, esetleg javasolhatunk még plusz mozgást, ami segíti az eredmény elérését. Az edző gyorsan megismeri, hogy vendége mennyit bír, milyen gyakorlatokkal és módszerekkel tud nála a legnagyobb fejlődést elérni.

Viszont egy dolgot nem tud az edző, a vendég helyett megfelelően enni, viszont táplálkozási tanácsokkal látjuk el őket, amit ellenőrzünk is, ez általában segíti a helyes táplálkozási szokások kialakulását. Vendégeink 70-80%-a szeretne megszabadulni több-kevesebb plusz súlyától, ebben pedig az étrendnek nagyon nagy szerepe van az edzés mellett.

Milyen gyakorlatokat, eszközöket ajánl a Csúcsforma stúdió? (speciális edzéstípusok, géppark)

A funkcionális tréninget saját testsúlyunkal végezzük, de szinesíthetjük és nehezíthetjük az edzést a funkcionális tréning eszközeivel. Amikor ezeket az egyensúlyozásra kényszerítő eszközöket használjuk, akkor koncentráltan kényszerülnek dolgozni az egyensúlyi helyzet megtartásáért felelős izomcsoportok is, így gyorsabban és arányosabban fejlődnek izmaink, mint stabilabb alátámasztás esetén. Ilyenek a fittball-ok, jumper, coardboard, gumikötelek, szalagok, softball, gymstick, dynner és aTRX.

A funkcionális edzés egyik legújabb eszköze a TRX Suspension trainer, mindössze 1 éve van Magyarországon és egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ez egy olyan hordozható funkcionális tréning eszköz, mellyel erőt, egyensúlyt, hajlékonyságot és az ún. core izmok stabilitását tudod fejleszteni. Akár kezdő, akár élsportoló vagy a gyakorlatokat saját fittségi szintednek megfelelően tudod végezni.

Kinek érdemes személyi edző segítségét kérni? Valóban a gazdagok kiváltsága?

A személyi edzés, mint önálló hivatás viszonylag újkeletű. Kialakulása természetesen az Egyesült Államokból eredeztethető, kezdetben főként modellek, filmsztárok, politikusok és élsportolók vették igénybe ezt a szolgáltatást, de ma már bárkinek elérhetővé vált, hogy magasan képzett személyi edzőkkel dolgozhasson.

Vendégkörünk összetétele nagyon változó, van köztük egészen fiatal gyermek és a legidősebb vendégem már 70 éves lassan, viszont sokan megirigylik fantasztikus kondícióját. Vendégeink olyan emberek közül kerülnek ki, akiknek az egészség a jó közérzet, a kiegyensúlyozott élet fontos és nem feltétlenül az óriási izmok.