- Gyik

Gyik

Csúcsforma Fitness: 6726 Szeged, Szőregi út 80., Szeged NOVA
Kérdezz/Jelentkezz be edzésre!
gyakran ismételt kérdések
Milyen szolgáltatásokkal vár a Csúcsforma Fitness?

Termünk szolgáltatásai sokoldalúak, ahol minden edzeni vágyó megtalálhatja számításait. Lehetőség van nálunk önálló edzésre, kiscsoportos órán való részvételre, személyi edzésekre és rehabilitációs programok igénybevételére. Teljesen kezdőtől az élsportolókig, az egészen fiataltól a szenior korosztállyal bezárólag foglalkozunk fitness termünkben.

Időszakos akcióinkkal pedig folyamatosan kedveskedünk vendégeinknek.

Mit jelent a kombinált bérlet?

A kombinált bérletünk a legjobb választás lehet, ha egyszerre használnád fitnesz szolgáltatásainkat önállóan, de részt vennél kiscsoportos óráinkon is. Ezzel a bérlettel alkalmas vagy ezt megtenni.

Van-e szükség megelőző vizsgálatokra, állapotfelmérésre? Miből áll egy állapotfelmérés?

Sok vendégnek van valamilyen betegsége legyen az magas vérnyomás, gerincferdülés, cukorbetegség vagy csak egy lúdtalp vagy egy régi sérülés. Ilyenkor mindenképpen ajánljuk az orvosi kivizsgálást és javaslatot, ezt követően végezzük el a klienssel a részletes állapotfelmérést, ahol megismerjük az egyén egészségi állapotát, adottságait, kondícióját és céljait.

Az állapotfelmérés során különféle nyugalmi vizsgálatokkal ( testzsírszázalék-, vérnyomás-, körméretek mérése) kezdjük, majd felmérjük a vendég állóképességét, erőszintjét, hajlékonyságát, egyensúlyozó képességét. Továbbá megismerjük táplálkozási szokásait. Ezen felül pedig végzünk egy INBody, teljes testelemző mérést, hogy maximális képet kapjunk vendégeink kiinduló szintjéről.

Mire kell figyelnem, hogy hatékony eredményt érhessek el? A személyi edző tényleg tudja, mit hozhatok ki magamból?

Azt szoktuk mondani vendégeinknek, hogy a terhelést az edzéseken a tréner alakítja ki, erre külön nem kell, hogy figyeljen, esetleg javasolhatunk még plusz mozgást, ami segíti az eredmény elérését. Az edző gyorsan megismeri, hogy vendége mennyit bír, milyen gyakorlatokkal és módszerekkel tud nála a legnagyobb fejlődést elérni.

Viszont egy dolgot nem tud az edző, a vendég helyett megfelelően enni. Táplálkozási tanácsokkal látjuk el őket, amit ellenőrzünk is, ez általában segíti a helyes táplálkozási szokások kialakulását. Vendégeink 70-80%-a szeretne megszabadulni több-kevesebb plusz súlyától, ebben pedig az étrendnek nagyon nagy szerepe van az edzés mellett.

Milyen gyakorlatokat, eszközöket ajánl a Csúcsforma Fitness? (speciális edzéstípusok, géppark)

Termünkben megtalálhatóak különböző kardio gépek (futópad, ellipszis tréner, evezőpad, spinning kerékpár), lapsúlyos kondigépek minden izomcsoportra, fekvenyomó padok, guggoló állvány, a legkülönfélébb funkcionális edzéseszközök (fitball, jumper, gumikötelek, gumiszalagok, softball, gymstrick, dynair, TRX). 95%-ban a TechnoGym fitneszmárka lehetőségei jelennek meg nálunk.

Ajánljuk a funkcionális tréninget, melynek egyik legprofibb eszköze a TRX Suspension trainer, mely már több, mint 10 éve van Magyarországon és sikere töretlen. Ez egy olyan hordozható funkcionális tréning eszköz, mellyel erőt, egyensúlyt, hajlékonyságot és az ún. core izmok stabilitását tudod fejleszteni. Akár kezdő, akár élsportoló vagy a gyakorlatokat saját fittségi szintednek megfelelően tudod végezni.

Ezen kívül pedig lehetőség van nálunk a kiscsoportos óráinkon való részvételre.

Kinek érdemes személyi edző segítségét kérni? Valóban a gazdagok kiváltsága?

A személyi edzés, mint önálló hivatás viszonylag újkeletű. Kialakulása természetesen az Egyesült Államokból eredeztethető, kezdetben főként modellek, filmsztárok, politikusok és élsportolók vették igénybe ezt a szolgáltatást, de ma már bárkinek elérhetővé vált, hogy magasan képzett személyi edzőkkel dolgozhasson.

Vendégkörünk összetétele nagyon változó, van köztük egészen fiatal gyermek és a legidősebb vendégem már 70 éves lassan, viszont sokan megirigylik fantasztikus kondícióját. Vendégeink olyan emberek közül kerülnek ki, akiknek az egészség a jó közérzet, a kiegyensúlyozott élet fontos és nem feltétlenül az óriási izmok.