- POST-COVID KÉRDŐÍV - Szegeden először Nálunk!

Nagyon sok esetben tapasztaltuk vendégeink és saját köreinkben is, hogy a covid-19 megbetegedés után fennmaradhatnak olyan szövődmények, amikre talán soha nem gondoltunk volna. Ennek kivédése érdekében bevezetjük a POST-COVID Kérdőívet.

Csúcsforma Fitness: 6726 Szeged, Szőregi út 80., Szeged NOVA
Kérdezz/Jelentkezz be edzésre!
Aktuális
04.21
Út az egészséghez
Út az egészséghez
Bootcamp Élmény és eredmény...
01.27
Kinek érdemes személyi edző segítségét kérni?
Kinek érdemes személyi edző segítségét kérni?
Valóban a gazdagok kiváltsága...
03.20
Instagram
Instagram
Kövess minket az Instagramon is...
02.25
POST-COVID KÉRDŐÍV - Szegeden először Nálunk!
POST-COVID KÉRDŐÍV - Szegeden először Nálunk!
Nagyon sok esetben tapasztaltuk vendégeink és saját köreinkben is, hogy a covid-19 megbetegedés után fennmaradhatnak olyan szövődmények, amikre talán soha nem gondoltunk volna. Ennek kivédése érdekében bevezetjük a POST-COVID Kérdőívet.

Sokaknak nem is maga a vírus alatti időszak, hanem az azutáni mellékhatások és szövődmények átvészelése okozott nehézséget.

Orvosokkal és szakemberekkel való egyeztetés után arra jutottunk, hogy az ezekkel a tünetekkel való nem törődés komoly következményekkel járhat. Egy kicsit lejjebb egy általunk megtapasztalt történésen keresztül mutatjuk be, hogy mekkora veszélyekkel járhat, ha nem vizsgáltatjuk ki magunkat, vagy csupán nem figyelünk magunkra a betegségből való kigyógyulás után.

A covid-19 után szervezetünk nagyon legyengül. Butaság volna tehát, ha a gyógyulást követően azonnal visszatérünk az edzéshez? Hát persze. És 3-4 hét után? Az már jó, persze, akkor már lehet edzeni. Most meg szeretném Veled osztani a tényt, hogy NEM!

Szegeden először bevezetjük a covid utáni kérdőívet!

Éppen ezért egy előre kialakított post-covid kérdőív felmérését vezetjük be vendégeinknél, akik átestek a covid-19 betegségen. A kérdőív kiértékelése egy pontrendszeren alapszik: van egy értékhatár, amelynek ha felélépünk vagy csupán elérjük, az azt jelenti, hogy az intenzív, megszokott edzés még nem javasolt. Ekkor tanácsolni fogjuk vendégeinknek, hogy keressél fel háziorvosukat, mivel valószínűsíthető, hogy további kivizsgálások szükségesek.

Most pedig, hogy egy picit közelibbnek érezd ezt a témát és megértsd, hogy tényleg veszélyes lehet, elmesélem neked a következő történetet.

A saját példa:

Nevezzük a történet szereplőjét Zsófinak.

Zsófi egy egészségesen étkező, rendszeresen sportoló fiatal hölgy. Egyik napról a másikra rosszul lett, két napig nyomta az ágyat borzasztó szédüléssel és lázzal. Harmadnapra jól lett, semmi baja. Ezután elment az ízlése és szaglása - csinált egy gyorstesztet - POZITÍV. Karantén. Nyugalomban, pihenéssel telt a pár nap.

Zsófi tudta, hogy nagyon gyakori covid után a szövődmények kialakulása, ezért elment a Powerdose diagnosztikai központba egy labort csináltatni, így 7 nappal a pozitív tesztje után. Délutánra megjött az eredmény - D-dimer érték: 982. A normál tartomány teteje 500.

A D-dimer egy olyan fehérjetermék, mely az alvadási folyamat során keletkezik. A kialakult vérrögben található, úgynevezett keresztkötött fibrint egy enzim bontani kezdi, ennek során keletkezik a D-dimer. 

Mit jelentett ez? Nem biztos, de valószínűsíthető volt, hogy trombózis gyanúja állt fent, vagy legalábbis nagyon nagy esélye volt annak, hogy kialakulóban van. Azonnali véralvadásgátló készítmény szedése (szúrása) lett előírva, a következő 10 napra. Minden nap. Nem tudhatjuk, de lehet és igazából valószínűsíthető, hogy ezzel megelőztek egy tragédiát.

Tanulság: Mi javasoljuk, hogy menj el akkor is egy covid utáni vizsgálatra, vagy csupán laborra, ha nincs semmilyen tüneted. Zsófinak nem volt tünete, és milyen jó, hogy elment. Lehet, hogy ezzel megmentette az életét.

Ha szeretnéd Te is kitölteni a kérdőívet, akkor bátran jelezd edződnek vagy a recepción.

Figyelj magadra, vigyázz magadra!

A Powerdose elérhetőségéért keress minket telefonon vagy látogass el weboldalukra.