- Egy igazi sikertörténet - a vendég oldala

Egyik vendégünk leírta történetét, amely egy rossz vállat és a gyógytorna csodáit foglalja magába.

Csúcsforma Fitness: 6726 Szeged, Szőregi út 80., Szeged NOVA
Kérdezz/Jelentkezz be edzésre!
Aktuális
03.20
Instagram
Instagram
Kövess minket az Instagramon is...
07.23
Csúcsformában a NOVA
Csúcsformában a NOVA
Mertünk nagyot álmodni, és azt most valóra is váltjuk, és ezt a szuper hírt meg ...
04.21
Kinek érdemes...?
Kinek érdemes...?
Kinek érdemes személyi edző segítségét kérni? Valóban a gazdagok kiváltsága...
08.26
Egy igazi sikertörténet - a vendég oldala
Egy igazi sikertörténet - a vendég oldala
Egyik vendégünk leírta történetét, amely egy rossz vállat és a gyógytorna csodáit foglalja magába.

Egy este edzettem a konditeremben, amikor is egy pillanatra kihagyott a koncentrációm és egy szúrást éreztem a bal vállamban. Nem tulajdonítottam neki különösebb figyelmet, de pár nap után egyre inkább erősödött és állandósult a fájdalom. Ilyenkor sem vettem komolyan, kihagytam egy hetet és megpróbáltam újra, de még mindig nem javult. Annyira zavart, hogy egy pár hónapig nem is mentem az edzőterem közelébe, majd, amikor megszaladtak a kilók, elkezdtem újra. Ez sem volt egy bölcs ötlet, mivel csak szabálytalanul tudtam a gyakorlatokat végezni és már a felső polcra sem tudtam felnyúlni fájdalom nélkül. Ekkor döntöttem el, hogy lépnem kell.

Itt jött a képbe a Csúcsforma és Domi, akinél 2x5 alkalommal vettem részt rehabilitáción. Első alkalommal egy állapotfelméréssel kezdtünk, megnéztük mekkora a baj. A tüneteim és a mérések eredményei egyértelművé tették a problémát: rotátorköpeny-szindróma. Mai napig emlékszem az egyik mobilitás felmérésre; a fülem mellett kellett felemelnem a karom és kisujjal megérinteni a falat, ami közel sem sikerült, 10 cm volt a fal és a kezem között.

A kiindulópont nem volt rózsás, de következő alkalommal már kész tervvel várt Domi. Az ún. flossing terápiát alkalmazta, amely során egy gumiszalaghoz hasonló – bár annál erősebb – floss-t tekert fel a sérült területre és így végeztem a gyakorlatokat. Nem fogok hazudni, borzasztó érzés, viszont elképesztően hatásos. Maga a szalag kb. 1-2 percig volt csak fent, amit 3-4x megismételtünk. Minden egyes edzés után éreztem a fejlődést, egyre erősebb lett a vállam. A közös hangot nagyon gyorsan megtaláltuk, hála az amerikai futball és Seattle csapata, a Seahawks iránti szeretetünknek. A téma tehát adott volt, de persze nem ment egy pillanatig sem a munka rovására. Domi folyamatosan motivált, nem hagyta, hogy feladjam, hiába nem volt már erő a vállamban, kipréselte belőlem a szükséges plusz ismétléseket.

10 alkalom alatt megszűnt másfél év fájdalma. Vért izzadtam minden egyes edzés során, de minden cseppje megérte. Elérkezett az utolsó felmérés, ahol megnéztük mennyit fejlődtem. Legnagyobb meglepetésemre nem volt eltérés a két vállam mobilitása között, még a fent említett 10 cm-ből is 0 lett. A rehabilitáció végeztével egy edzéstervet is írt nekem Domi, amiben figyelembe vette minden egészségügyi problémámat – cukorbetegség, a vállam. Ahogy elkezdtem az edzéseket a rehab után, érkeztek a lezárások, viszont itthon folytattam a megkezdett munkát és sikerült 18 kiló feleslegtől megszabadulnom.

Összességében elmondhatom, hogy rengeteget adott nekem a rehabilitációs program. Egy olyan edző segített, akinek hihetetlen tudása van, figyelmes és minden alkalommal olyan érzésem volt, mintha egy régi jó barátommal beszélgetnék. Ezúton is szeretném megköszönni, hogy visszakaptam a vállamat és egy egészen új életminőséghez segített hozzá.

K Ö S Z Ö N Ö M ! ☺