- A Covid testközelből

Gergő edzőnk "élménybeszámolója" a betegség leküzdéséről

Csúcsforma Fitness: 6726 Szeged, Szőregi út 80., Szeged NOVA
Kérdezz/Jelentkezz be edzésre!
Aktuális
04.21
Személyi edző
Személyi edző
Hogyan lesz valaki személyi edző? Mit tud ő, amit más nem...
11.28
Ajándékozz Egészséget Karácsonyra!
Ajándékozz Egészséget Karácsonyra!
Közelednek az Ünnepek...
03.08
7 dolog, amit a fitneszteremben fejleszthetsz
7 dolog, amit a fitneszteremben fejleszthetsz
Közelednek az Ünnepek...
11.25
A Covid testközelből
A Covid testközelből
Gergő edzőnk "élménybeszámolója" a betegség leküzdéséről

Covid testközelből.

Úgy gondolom, senkinek sem kell bemutatni a koronavírust, mely betegség jelenleg meghatározza mindennapjainkat. Nagyon sokat olvashatunk a betegségről nap mint nap, rengeteg tévhírrel is találkozhatunk, de sok kérdésre még a tudósok és kutatók sem tudják a választ. Az viszont tény hogy már világszerte rengeteg a fertőzött személy, és sajnos az elhunytak száma is magas, nem lehet félvállról venni a Covid-19-et.

Sziasztok, Nagy Gergő vagyok a Csúcsforma Fitnessből, és szeretném megosztani veletek, hogy én hogyan élem/éltem meg a vírust.

Már a vírus kezdete óta törekedtem a megelőző intézkedéseket betartani, odafigyelve a megfelelő maszk használatra, kézfertőtlenítésre. Szerencsére az első hullámban elkerült a vírus. Sajnos ez nem volt így a mostani ’második’ hullámban. Gyerekkorom óta rendszeresen sportolok, próbálok változatosan, egészségesen étkezni, ezért is gondoltam erről a vírusról azt, hogy ha el is kapom, és megfertőződök akkor nagy valószínűséggel észre sem veszem, vagy enyhe tünetekkel fog jelentkezni rajtam, és leginkább arra kell majd törekednem hogy mást ne fertőzzek meg.

November első hetében arra lettem figyelmes, hogy a szokásosnál kicsit fáradékonyabb vagyok, gyengébbnek érzem magam. Ebből egyáltalán nem gondoltam a vírusra, hiszen vannak hetek, hónapok mikor az ember nem érzi magát ugyan olyan erősnek. Ehhez párosult a fejfájás, amely az elején enyhe volt, de folyamatos. Ezzel párhuzamosan vettem észre, hogy nem érzek semmi illatot illetve szagokat. Ekkor már erősen gyanakodtam a vírusra hiszen, a legutóbbi egy tipikus tünete. Felkerestem a háziorvosom, elmondtam az enyhe tüneteket, és el is rendelte a tesztelést. Már aznap kerestek a mentőszolgálattól, arról értesítettek, hogy másnap nekem kell bemenni a tesztelésre, ebből is látszik, hogy már most mennyire le van terhelve a rendszer. Azon, hogy hol fertőződhettem meg, nem agyaltam túl sokat, hiszen nem lehet tudni, akár egy bevásárlás során, akár tömegközlekedésen, de tényleg bárhol el lehet kapni ezt a betegséget sajnos, még a megelőző intézkedések ellenére is. Természetesen az első tünettől kezdve itthon maradtam, nem akartam, hogy bárkit is megfertőzzek esetleg, még ha utólag negatív is lenne az eredményem.

Napról napra erősödtek ezek az enyhe tünetek. Egyre gyengébbnek éreztem magam, éreztem a végtagjaimban hogy gyengék, fáradékonyak, ugye ez is tipikus jele a betegségnek, itt még nem volt eredménye a tesztnek, de nagyjából biztos voltam benne hogy pozitív lesz. Fura érzés volt, mert folyamatosan azt éreztem, hogy lázas vagyok, felkelésnél szédültem kicsit, közben pedig folyamatosan 37 körül volt a hőmérsékletem, ami még hőemelkedésnek sem mondható igazából. Az egészben a legrosszabb számomra a fejfájás volt. Elöl, a homlokomnál éreztem a fájdalmat, pár nap után már elviselhetetlen kezdett lenni, nagyon erős és folyamatos volt, szó szerint felkeléstől lefekvésig jelen volt. Éjszaka is, ha véletlen felkeltem, ugyan olyan fejfájást éreztem, ettől napokig nagyon nehezen ment az alvás. Muszáj voltam gyógyszerrel enyhíteni a fájdalmat, de csak nagyon erős fájdalomcsillapító enyhítette a tünetet, de az is csak időszakosan. Körülbelül egy hét elteltével jelentkezett a láz a meglévő tünetek mellé, nem volt magas, 1-2 nap után szerencsére elmúlt, ekkor már a fejfájás és egyéb tünet is enyhült. A teszt eredményre egy hetet kellett várni, pozitív lett, de mint írtam, számomra egyértelmű volt, nem lepett meg.

Szerencsére légúti tüneteim nem voltak, megúsztam az enyhe tünetekkel és még így is éreztem azt, hogy ez egy erősebb betegség, mint amilyen vírusokkal eddig én személy szerint találkoztam. De láthatjuk, hogy bárki elkaphatja, és bárkinél jelentkezhetnek komolyabb tünetek, akár szövődmények is.

Ezért nagyon fontos az egészséges életmód, a fittség, hogy odafigyeljünk a szervezetünkre, egészségünkre a rendszeres testmozgással és megfelelő táplálkozással. Remélem, minél hamarabb találkozhatunk a fitnesz teremben, hogy megelőzzünk bármiféle betegséget!

Nagy Gergely