- Masszázsainkról

A svédmasszázs felfrissíti a szervezetet, fokozza a vérkeringést, enyhíti az álmatlanságot, de mindenekelőtt elősegíti a relaxációt és csökkenti a stressz hatását.

Csúcsforma Személyi Edző Stúdió, 6725 Szeged, Boldogasszony sgt. 22.
Kérdezz/Jelentkezz be edzésre vagy masszázsra
Masszázsainkról


 


 


 

Rózsa Katalin masszőrnél garantáltan jó kezekben leszel!

 

Stresszes a munkád? Görcsösek az izmaid? A svédmasszázs felfrissíti a szervezetet, fokozza a vérkeringést, enyhíti az álmatlanságot, de mindenekelőtt elősegíti a relaxációt és csökkenti a stressz hatását.

A masszázs egészségjavító hatása ősidők óta ismert. Nem csak lelki, de szervi problémákban is segítséget nyújt. A masszázs végén úgy fogod magad érezni egy nehéz nap után is, mintha újjászülettél volna.

Különböző, egyénre szabott intenzitású masszázstípusok közül válogathattok: svédmasszázs: rész és tejles testmaszázs, nyirokmasszázs, cellulitmasszázs, reiki kezelés, thaimasszázs, páros, ill. szinkronmasszázs és babamasszázs - betanítással.
 

SVÉD MASSZÁZS:
A svéd masszázs kézzel végzett, az emberi szervezetet mechanikai ingerek által befolyásoló kezelési technika. A masszázs megszünteti a feszültséget, a stresszt, csillapítja a fájdalmakat és kellemes nyugalmi állapotot hoz létre. Időnként majdnem mindenkinek vannak hát vagy más ízületi fájdalmai. Sokáig görnyedünk az íróasztal előtt, járás közben rossz testtartást veszünk fel. Mindez az izmok túlfeszülését idézi elő. A masszázs meglazítja izomzatunkat és enyhíti az ezekből származó panaszokat, fájdalmakat.


THAI MASSZÁZS:
Távol- keleti gyógyító eljárás, mely során a panaszok megszüntetése oly módon történik, hogy a bőr alatti bizonyos pontokra nyomást gyakorlunk. A thai masszázs tehát az akupresszúra, jóga pozíciók, az ajurveda módszereit kombináló masszázs típus. Célja az izmok nyújtásával, nyomásával, különböző testhelyzetek felvételével, a szabad energia áramlás biztosítása, fájdalmak és merevségek oldása, rugalmas, hajlékony, elengedett állapot létrehozása.


BABAMASSZÁZS:
A szülők számára teljesen természetes, hogy kisbabájukat a karjukba veszik, simogatják és szeretgetik. Ma már egyre több jel mutat arra, hogy a masszázsnak nagy jelentősége van a kisbabák egészséges és jó közérzete szempontjából. A babamasszás egy bensőséges légkört teremt, amely szorosabbra fűzi a szülő és gyermek közötti kötődést, segít megőrizni a baba egészségét, testi- lelki jólétét, fejlődését, valamint jó hatással van számos életfunkciójára is.
Ha a kisbaba nyugtalan, a masszázs megnyugtatja, álomba ringatja. A csecsemők masszírozása nemcsak a babának, de a szülőnek is csodálatos élmény.


CELLUIT MASSZÁZS:
A cellulit masszázs természetes, hatékony és kényelmes módon segít eltüntetni a narancsbőrt, a test bizonyos részeiről - elsősorban has, comb, kar, fenék. A cellulit hátterében leggyakrabban a nyirokrendszer elégtelen működése áll, de okozhatják öröklött tényezők, mozgáshiány, helytelen táplálkozás, nem megfelelő minőségű és mennyiségű folyadék fogyasztása, stressz, fogamzásgátló szedése is. Ez a masszázs erőteljesebb, mint pl. a svédmasszázs, mivel a célja a zsírsejtek összetörése. Ennek következtében a cellulit masszázs után a bőrfelület belilulhat, ami természetes jelenség, mint pl. az izomláz. A cellulit masszázs végén gumiköpölyt alkalmazunk, amely a vákuumhatás kedvező élettani hatásait használja ki a tökéletes eredmény elérése céljából.
 

NYIROK MASSZÁZS:
A nyirokmasszázs lényege a pangó nyirokfolyadék elvezetése a kötőszövetből. Mivel a nyirokrendszer szoros kapcsolatban áll az immunrendszerrel, alapvetően meghatározza a szervezet regenerációs képességét és segíti a salakanyag kiválasztását a szövetekben. Javítja a nyirokrendszer ellenálló képességét, megszünteti az anyagcserezavarokat, kiüríti a szöveti ödémákat - csökkentve ezáltal az érintett szervek fájdalmát-, valamint indirekt módon javítja a vérkeringést, sőt, a sejtek táplálék- és oxigénellátását is. Csökkenti a gyulladáskészséget, elősegíti meglevő gyulladások, sebek gyógyulását, ezért is érdemes rendszeresen alkalmazni a nyirokmasszázst.


PÁROS MASSZÁZS:
A páros masszázs azt jelenti, hogy egyszerre, egy szobában egymás mellett fekszetek, a masszőrök pedig szinkronban dolgoznak.
Egy tökéletes és különleges ajándék lehetőség mindenki számára. Így akár meglepheted a párodat, szüleidet, barátaidat vagy akár a kollégáidat is. De a páros masszázs kiváló ajándék lehet gyakorlatilag bármilyen alkalomra, vagy akár csak egy meglepetésre is.


SZINKRON MASSZÁZS:
Két masszőr összehangolt mozdulataiból áll. Testi és lelki szinten is ellazítja a gyógyulni, frissülni vágyó vendéget. A négykezes masszázst tipikusan olajos masszázsnál szokták alkalmazni, ahol hosszú, lassú, mélyreható masszázstechnikákra van szükség az izmok ellazítása és a relaxáció végett. Természetesen minden masszázs személyre szabott, így ha bizonyos területekre több időt szeretne fordítani, azt megteheti ennél a típusnál is. Tipikusan problémás területek a vállak, a nyak és a hát. A szinkronmasszázs ideális stresszoldásra. A szinkronmasszázs magában foglalja a hagyományos masszázs minden erényét, ám hatékonyságában és az általa közvetített pozitív érzésben felülmúlja azt.
 

KÖTŐSZÖVETI MASSZÁZS:
A kötőszöveti masszázs kizárólag gyógymasszázs, vagyis csak betegségek kezelésére alkalmas. A masszázs nem pihentető vagy relaxáló, a páciens többnyire ülő helyzetben van, és a fogások egyes helyeken kellemetlen is lehet. A masszázst leggyakrabban csak fedetlen háton végzik, más testrész rendszerint érintetlen marad. A kötőszöveti masszázs elmélete a következő: A belső szervrendszerek betegségei során a kötőszövetekben változó feszülés jön létre. A masszázs során alkalmazott távolhatás a vegetatív idegrendszeren keresztül érvényesül. A kötőszövet mechanikai ingerlése így szegmentálisan (szelvényezetten) befolyásolja a szervek működését.


SZEGMENTMASSZÁZS:
Egy másik elfogadott nyugati gyógymasszázs a szegment masszázs, melynek hasonló alapelvei vannak, mint a kötőszöveti masszázsnak, de van néhány lényeges eltérés. A szegment masszázs lényege, amit kettejük felfedezése adott, hogy a belülről kifelé irányuló hatást masszázs által meg lehet fordítani, és a megfelelő bőr és izomterületre hatva befolyásolni lehet a zsigeri szervek állapotát. E masszázs célja a betegséget fenntartó hibás reflexkör megszakítása, és az elváltozott állapot normalizálása. A kezelést nem a beteg szerven végzik, hanem a belső szervhez kapcsolódó bőr illetve izom zónában – reflexzónában. Alkalmazása kúraszerűen ajánlott, mely kb. 12-15 alkalomból áll. A masszázs fogásai nagyjából megegyeznek a svédmasszázs fogásaival, de mint a kötőszöveti masszázsnál, itt is vannak speciális technikák.


A bevezető és áthangoló masszázs egyértelműen a svédmasszázsból ered, melynek célja a paraszimpatikus áthangolás (a szívműködés és a légzés lassítása, általános nyugalmi állapot elérése). Ezek után a gerincvelő idegkilépéseket kell fellazítani, néhány speciális gyökfogással, majd az idegkilépés irányába halad tovább a masszázs a svédmasszázs fogásaival. A masszázs során a páciens ül vagy hason fekszik, sem olajat, sem egyéb vivőanyagot nem használnak. A végtagok kezelése során, az érintett végtag ideggyökeinek fellazítása után a végtag svédmasszázsa következik.